پاورپوینت فیزیک جدید دکتر حسنقلی محمدی

دانلود پاورپوینت فیزیک جدید دکتر حسنقلی محمدی ppt کتاب فیزیک جدید رابرت سلز
توضیحات:
این محصول پاورپوینت جزوه ی فیزیک جدید آقای دکتر حسنقلی محمدی می باشد که در دانشگاه ارومیه تدریس می شود.
این پاور پوینت از کتاب فیزیک جدید رابرت سلز گرفته شده است که به صورت کاملا حرفه ای توسط یکی از دانشجویان ممتاز دکتر حسنقلی محمدی جزء هیئت علمی دانشگاه دولتی ارومیه طراحی ونوشته شده است و جزء پر فروش ترین محصولات در سایت این فایل می باشد .

 

فصل اول:
نواحی مختلف نظریه های فیزیکی
مقدمه:
فیزیک نوین چیست؟ با فیزیک کلاسیک چه تفاوتی دارد و در چه مواردی با آن متشابه است؟ چه مفاهیم اساسی از فیزیک کلاسیک به فیزیک قرن بیستم, که با ذرات خیلی کوچک و خیلی سریع سروکار دارد, انتقال یافته اند؟ کدام یک از مفاهیم کلاسیک بدون تغییر می ماند و کدام یک باید اصلاح یا تعویض شود؟ این سوالها و سوالهای مهم دیگری را در این فصل به صورت مقدماتی بررسی خواهیم کرد.

برنامه فیزیک:
برنامه فیزیک, طرح مفاهیم و قوانینی است که ما را در درک جهان یاری می دهند. قوانین فیزیک ساخته ذهن بشر و تابع تمام محدودیتهای درک بشرند. این قوانین الزاماً ثابت, تغییر ناپذیر, یا برای تمامی زمانها خوب نیستند و طبیعت نیز ملزوکم به پیروی از آنها نیست.
یک قانون فیزیکی بیانی است, معمولا به زبان فشرده و دقیق ریاضی, از رابطه بین کمیت های فیزیکی, که با تکرار آزمایش به دست می آید. و از یک نظم دائمی در رفتار دنیای فیزیک حکایت می کند.
یک قانون فیزیکی (خوب) دارای بیشترین عمومیت، سادگی و دقت ممکن است.ملاک نهایی یک قانون فیزیکی موفق،چگونگی دقت آن در پیشگویی نتایج حاصل از آزمایش هاست.
با تکامل فیزیک, بعضی نظریه ها و قوانین پیشین نسبت به پدیده هایی که این نظریه ها و قوانین برای آنها آزمایش نشده بودند, نارسا تشخیص داده شدند. این نظریه ها و قوانین, به وسیله نظریه ها و قوانین عامتر و فراگیرنده تری, که پدیده های نوین را به همان خوبی پدیده های قدیمی توصیف می کردند, از میدان بدر شدند.

فیزیک کلاسیک در مورد اجسامی با ابعاد معمولی و سرعت های معمولی گفتگو میکند ومکانیک نیوتونی والکترومغناطیس (از جمله نظریه نور) شامل آن است. برای اجسامی که سرعت آنها نزدیک سرعت نور است, فیزیک کلاسیک باید جای خود را به فیزیک نسبیت بدهد.در مورد اجسامی که اندازه آنها تقریباً ۱۰-۱۰ متر است (تقریباً اندازه یک اتم) باید فیزیک کوانتومی جانشین فیزیک کلاسیک بشود. برای ابعاد زیر اتمی وسرعت های نزدیک به سرعت نور تنها فیزیک کوانتمی نسبیتی می تواند مناسب باشد.

حد و مرز این نظریه های فیزیکی به روشنی مشخص نیست؛ در حقیقت این نظریه ها باهم تلاقی می کنند. فیزیک کوانتمی نسبیتی فراگیرترین و کاملترین ساختار نظری فیزیک معاصر است. در ابعاد حدود ۱۴-۱۰ متر (تقریباً به اندازه هسته اتم) پدیده های مختلف و گیج کننده ای ظاهر می شوند؛ در حال حاضر این پدیده ها تنها تا اندازه ای درک شده اند.
درک ما از ساختار اتمی و هسته ای بر دو مفهوم برجسته فیزیک نوین یعنی نظریه نسبیت و نظریه کوانتومی مبتنی است.

در بررسی مسائل فیزیکی وضعیتهایی خواهیم دید که در آنها بعضی مفاهیم آشنای فیزیکی قابل استفاده نیستند؛ وضعیتهایی که در آنها فیزیک کلاسیک غلط محض است. آیا این به دان معنی است که اوقات و انرژی های صرف شده برای مطالعه فیزیک کلاسیک مقدماتی به هدر رفته است و بایستی با نسبیت و نظریه کوانتمی آغاز کرد؟ نه, هرگز این طور نیست! نتایج تمام آزمایشها, هرچند دور از تجربه عادی ما, سرانجام باید برحسب عبارتهای کلاسیکی یعنی بر حسب مفاهیم کلاسیکی اندازه حرکت, انرژی, مکان و زمان بیان شوند. به علاوه, بسیاری از مفاهیم فیزیک کلاسیک به فیزیک نوین منتقل شده اند.

قوانین بقای (پایستگی) فیزیک:
هم در فیزیک کلاسیک و هم در فیزیک نوین هیچ مطلبی اساسیتر و ساده تر از قوانین بقا (پایستگی) نیست. در هر قانون بقا مقدار کل یک کمیت فیزیکی معین در یک دستگاه مفروض, تنها به شرط منزوی بودن آن دستگاه از تمام اثرهای خارجی ثابت و پایسته است. مثلاً, بردار اندازه حرکت یک دستگاه منزوی, ثابت است. تغییرات داخلی در داخل مرزهای یک دستگاه منزوی می تواند از طریق برهم کنش متقابل ذرات د اخل این دستگاه رخ دهند ولی این تغییرات اثری در مقدار کل کمیت پایسته ندارند, و توانایی یک قانون بقا (پایستگی) نیز در همین مطلب نهفته است. پس اگر دستگاه کاملا منزوی باشد کمیت های پایسته تغییر نمی کنند. در حقیقت می توان از بر هم کنشهای داخلی دستگاه چشمپوشی کرد.
از این رو می دانیم که در فیزیک کلاسیک جرم کل, انرژی کل, اندازه حرکت خطی کل, اندازه حرکت زاویه ای کل و بار الکتریکی کل در برخورد دو یا چند ذره مستقل از تأثیر خارجی, دقیقأ همان جرم کل, انرژی کل, اندازه حرکت خطی کل, اندازه حرکت زاویه ای کل و بار الکتریکی کل پس ازبرخورد خواهند بود.
قوانین بقای فیزیک کلاسیک عبارت اند از قوانین بقای جرم, انرژی, اندازه حرکت خطی, اندازه حرکت زاویه ای و بار الکتریکی.

بقای جرم: جرم کل یک دستگاه منزوی یا یک دستگاه نشت ناپذیر, ثابت است. با وجود تغیرای که ممکن است در دیگر کمیتهای دستگاه (مثلاً, انرژی حجم و دما) رخ دهد, جرم کل تغییر نمی کند. و این به این معنی است که جرم نه می تواند تولید شود و نه می تواند از بین رود.
بقای انرژی: اگر هیچ کاری روی دستگاه انجام نشود و یا دستگاه هیچ کاری انجام ندهد, و اگر انرژی گرمایی به صورت گرما نه به دستگاه وارد و نه از آن خارج بشود, انرژی کل دستگاه ثابت می ماند. چون تمامی انرژی ها نهایتاً به صورت انرژی جنبشی یا انرژی پتانسیل است, قانون بقای انرژی بیان می کند که در یک دستگاه جمع انرژ های جنبشی ذرات و انرژی های پتانسیل برهم کنش متقابل آنها ثابت است.
قانون اول ترمودینامیک صرفاً همان قانون بقای انرژی است که به کامل ترین شکل خود بیان می شود, این قانون شامل گرما و انتقال انرژی گرمایی به واسطه اختلاف دماست.
قانون بقای اندازه حرکت خطی: هرگاه دستگاهی تحت تاثیر هیچ نیروی خارجی خالصی نباشد, اندازه حرکت خطی کل آن هم از لحاظ بزرگی و هم از لحاظ جهت ثابت می ماند.

البته قوانین حرکت نیوتون شالوده مکانیک کلاسیک اند و بیان آنها به زبان اندازه حرکت خطی مفید است.
۱٫ اندازه حرکت P=mv یک ذره که تحت تاثیر نیروی خارجی خالصی نباشد, ثابت است.
۲٫ وقتی جسمی تحت تأثیر یک نیروی خارجی خالص قرار بگیرد, این نیرو برابر است با آهنگ تغییر اندازه حرکت خطی نسبت به زمان. هنگامی که جرم تغییر نکند,نیرو به سادگی برابر است با حاصلضرب جرم در شتاب.


فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات: 306

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط