مقاله مزایا ومعایب ساختمانهای فلزی

Paper advantages and disadvantages steel structures

دانلود مقاله مزایا ومعایب ساختمانهای فلزی

مزایا ومعایب ساختمانهای فلزی‎
حداث ساختمان بمنظور رفع احتیاج انسانها صورت گرفته و مهندسین ، معماران‎ ‎مسئولیت تهیه اشکال و ‏اجراء مناسب بنا را برعهده دارند ، محور اصلی مسئولیت عبارت‎ ‎است از الف ) ایمنی ب ) زیبائی ‏ج) اقتصاد‎.
با توجه به اینکه ساختمان های‎ ‎احداثی در کشور ما اکثرا” بصورت فلزی یا بتنی بوده و ساختمانهای بنایی ‏غیر مسلح با‎ ‎محدودیت خاص طبق آئین نامه ۲۸۰۰ زلزله ایران ساخته میشود . آشنایی با مزایا و‎ ‎معایب ساختمانها می تواند درتصمیم گیری مالکین ، مهندسین نقش اساسی داشته باشد‎ . ‎
مزایا ی ساختمان فلزی‎ :
۱- مقاومت زیاد : مقاومت قطعات فلزی زیاد بوده و‎ ‎نسبت مقاومت به وزن از مصالح بتن بزرگتر است ‏، به این علت در دهانه های بزرگ سوله‎ ‎ها و ساختمان های مرتفع ، ساختمانهائی که برزمینهای سست ‏قرارمیگیرند ، حائز اهمیت‎ ‎فراوان میباشد‎ .
۲- خواص یکنواخت : فلز در کارخانجات بزرگ تحت نظارت دقیق‎ ‎تهیه میشود ، یکنواخت بودن ‏خواص آن میتوان اطمینان کرد و خواص ان بر خلاف بتن با‎ ‎عوامل خارجی تحت تاثیر قرار نمی گیرد ، ‏اطمینان در یکنواختی خواص مصالح در انتخاب‎ ‎ضریب اطمینان کوچک مؤثر است که خود صرفه جو ‏یی در مصرف مصالح را باعث میشود‎ .
۳- دوام : دوام فولاد بسیار خوب است ، ساختمانهای فلزی که در نگهداری آنها دقت‎ ‎گردد . برای ‏مدت طولانی قابل بهره برداری خواهند بود‎ .
۴- خواص ارتجاعی:‎خواص مفروض ارتجاعی فولاد با تقریبی بسیار خوبی مصداق عملی دارد . ‏فولاد تا تنشهای‎ ‎بزرگی از قانون هوک بخوبی پیروی مینماید . مثلآ ممان اینرسی یک مقطع فولادی را‎ ‎میتوان با اطمینان در محاسبه وارد نمود . حال اینکه در مورد مقطع بتنی ارقام مربوطه‎ ‎چندان معین و قابل ‏اطمینان نمی باشد‎ .
۵- شکل پذیری : از خاصیت مثبت مصالح‎ ‎فلزی شکل پذیری ان است که قادرند تمرکز تنش را که در ‏واقع علت شروع خرابی است‎ ‎ونیروی دینامیکی و ضربه ای را تحمل نماید ،در حالیکه مصالح بتن ترد و ‏شکننده در‎ ‎مقابل این نیروها فوق العاده ضعیف اند. یکی از عواملی که در هنگام خرابی ،عضو خود‎ ‎خبر ‏داده و ازخرابی ناگهانی وخطرات ان جلوگیری میکند‎.
۶- پیوستگی مصالح‎ : ‎قطعات فلزی با توجه به مواد متشکه آن پیوسته و همگن می باشد و ولی در ‏قطعات بتنی‎ ‎صدمات وارده در هر زلزله به پوشش بتنی روی سلاح میلگرد وارد میگردد ، ترکهائی که در‎ ‎پوشش بتن پدید می آید ، قابل کنترل نبوده و احتمالا” ساختمان در پس لرزه یا زلزله‎ ‎بعدی ضعف بیشتر ‏داشته و تخریب شود‎ .
۷- مقاومت متعادل مصالح،مقاومت : مصالح‎ ‎فلزی در کشش و فشار یکسان ودر برش نیز خوب و ‏نزدیک به کشش وفشار است .در تغییر وضع‎ ‎بارها، نیروی وارده فشاری ، کششی قابل تعویض بوده و ‏همچنین مقاطعی که در بار گذاری‎ ‎عادی تنش برشی در انها کوچک است ، در بارهای پیش بینی شده ‏،تحت اثر پیچش و در نتیجه‎ ‎برش ناشی از ان قرار میگیرند . در ساختمانهای بتنی مسلح مقاومت بتن در ‏فشار خوب ،‎ ‎ولی در کشش و یا برش کم است. پس در صورتی که مناطقی احتمالآتحت نیروی کششی ‏قرار‎ ‎گرفته و مسلح نشده باشد تولید ترک و خرابی مینماید‎.

و………


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 11

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط