صفحه اصلی پرسش و پاسخ پشتیبانی تماس با ما
صفحه نخست  » گزارش کارآموزی  »  گزارش کارآموزی بررسی ایمنی در کارخانه و شرکت تولید پودر

گزارش کارآموزی بررسی ایمنی در کارخانه و شرکت تولید پودر

دانلود گزارش کارآموزی بررسی ایمنی در کارخانه و شرکت تولید پودر دانلود مقاله گزارش کارورزی بررسی ایمنی در شرکت گزارش کار محلول سازی از پودر جامد گزارش کار آزمایشگاه متالورژی پودر کارخانه های تولید پودر ماهی کارخانه های تولید پودر خون کارخانه های تولید پودر سنگ گزارش کارآموزی ایمنی صنعتی

The company producing powder

 

موضوع : گزارش کارآموزی بررسی ایمنی در کارخانه و شرکت تولید پودر

اموزش ایمنی
یکی از عوامل کلیدی در برنامه ایمنی سیستم ،آموزش ایمنی است. به منظور اداره یک برنامه موفق شرکت کنندگان باید در رابطه با مفاهیم ،وظایف ومسؤلیت های مناسب مرتبط با ایمنی سیستم آموزش ببینند .آموزش ویژه ای برای مدیریت،اعضای گروه کاری ایمنی سیستم ،سیستم های ایمنی ،بازرسان ،کنترل کنندگان،تکنسین ها ، مهندسان وهمه کسانی که در هدایت این برنامه فعالیت دارند، نیاز است۰ همچنین آموزش به عنوان یک عامل کنترل اجرایی برای محدود یا کنترل کردن ریسک به سطح قابل قبول مورد نیاز خواهد بود. این راهنمایی برای آموزش دهندگان ایمنی سیستم است تا فعالیت آموزش ایمنی را به طور موفق اجرا کنند.موضوعات خاص بحث شده شامل آنالیز نیازهای آموزش ایمنی ،آنالیز کار ،اهداف یادگیری رفتارهای یادگیری و ارائه آموزش ایمنی مؤثر می باشد
آنالیز نیازهای آموزش :
اولین گام آماده سازی برای آموزش یک گروه ، اجرای آنالیز نیازهای آموزشی است .این آنالیز مطالعه کاملی از یک سازمان است تا تعیین شود که آموزش چگونه می تواند سازمان را در جهت بهبود ایمنی و اثرگذاری وکارایی آن ویا اجرای الزامات قانونی بهبود بخشد. این آنالیز برای موفقیت برنامه آموزشی ضروری است .بسیاری از آموزش دهندگان که این آنالیز را انجام نمی دهند متوجه می شوند که گاهی اوقات برنامه هایشان کاملا موفق اند اما درزمانی دیگر همین برنامه که با روش یکسان و بوسیله همان آموزش دهنده صورت گرفته به طور مبهمی ناموفق است . علت این است که هیچ کدام از این دو گروه آموزشی دقیقا شبیه هم نیستند.نیازهای‌آموزشی راتحت تاثیر قراردهند.بنابراین مربی ایمنی باید قادر باشد تا نیازهای آموزشی را تشخیص داده وآموزش را بر طبق آن نیازها وفق دهد.برخی از فاکتورهای قطعی در زیر بحث شده اند.
آموزش ایمنی نقش حیاتی در یک برنامه ایمنی سیستم بازی می کند.مربی باید نیازها راتشخیص دهد و با به خاطر سپردن سؤالات زیر آموزش را اجرا کند.

تعریف ماشین :
ماشین ، مجموعه ای از قطعات متحرک و ثابت میباشد بر روی فریم (قاب) قرار دارد.
تعریف منطقه عملیاتی : در ماشین ، منطقه عملیاتی منطقه ایست که ماده ای به یک فرم وارد و به فرم دیگر خارج میشود . بعنوان مثال در ماشینهای برش ورق ورق آهن وارد میشود و پس از تکه تکه شدن به فرمهای مختلف خارج میشود و یا در ماشین تراش قطعه یا میلگردی بصورت استوانه بسته میشود و پس از مخروطی شدن و یا دندانه دار شدن خارج میگردد و یا در پرس ها ، ورق فاقد شکل در زیر سمبه یا در قالب که در زیر سمبه قرار میگیرد ، و به فرمی از فرمها درمی آید.
ماشین ناقص ( نا ایمن ): به ماشینی گفته میشود که منطقه عملیاتی آن فاقد یک سیستم ایمنی یا حفاظ باشد.
ماشینی نا ایمن است که سیستم ترمز اضطراری در مواقع لزوم نداشته باشد .
( سیستم ترمز اضطراری سیستمی است که میتواند در هنگامیکه اپراتور بخواهد با فشار دادن سوئیچها یا اهرمهای پدالی شکل توسط دست یا پا قسمت متحرک ماشین را در کسری از ثانیه متوقف نماید .).ماشینی نا ایمن است که دارای لبه های تیز و برنده باشد.
در خطر سقوط ، اجسام تحت تاثیر نیروی جاذبه زمین با انرژی کافی از طبقات بالاتر به پایین سقوط میکنند و مسلما پس از برخورد به دیگر اجسام یا اشخاص سبب آسیب خواهند شد. امروزه بسیاری از عملیات در صنایع وجود دارد که خطر مکانیکی سقوط ، مشکلی حل نشدنی برای آنها شده است بعنوان مثال در صنایع ساختمانی ( ساخت ساختمانهای بلند ، سدسازی ، تونل سازی ، پل سازی و معادن ) و همچنین در سیستم حمل و نقل ( حمل و نقل توسط لیفتراک برقی و یا بنزینی ، حمل و نقل دستی ، حمل و نقل توسط جرثقیلهای سقفی ، ) خطر سقوط بیشتر مشاهده میشود
این خطر مکانیکی وقتی بوجود می آید که یک جسم در حال حرکت و دیگری ثابت ، یا هر دو متحرک دارای لبه های تیز و سطوح خشن که قابلیت گرفتن پوست دست و یا لباس و یا چنانچه اپراتور دارای دستبند یا ساعت و یا انگشتر داشته باشد میتواند این خطر را برای اپراتور بوجود آورد. خطر مکانیکی گیرایش ممکن است خود به تنهایی چندان خطرناک نباشد اما این امکان را دارد که شخص را به دیگر خطرات سوق دهد . مثالهایی که در رابطه با خطر مکانیکی گیرایش میتوان نام برد عبارتند از :
۱- شفت در حال گردش : یا محورهای در حال چرخش در حالیکه دارای لبه های تیز و یا سطوح خشن باشد این توانایی گرفتن های ناگهانی را دارد از این نظر توصیه میشود که اپراتور در هنگام کار ماشینهایی که دارای قسمتهای گردان است از پوشیدنلباسهای آستین بلند خودداری کند و یا از کشهای مخصوص جهت بستن آستین استفاده نماید یا آستین خود را بالا بزند و از پوشیدن پیراهن یا روپوش گشاد و یا احتمالا شال گردن و یا کراوات یا دستمال گردن ، مو و ریش بلند خودداری شود.
الکتروموتورهای گیربکس دار بدلیل این که انتقال نیرو از طریق گیربکس انجام می‌گیرد هیچ گونه خطری از طرف منطقه متحرک آن وجود ندارد.
ولی الکتروموتورهای بدون گیربکس شامل فولی و تسمه یا چرخدنده و زنجیر هستند که حرکت چرخشی دارند و بیشترین پتانسیل را برای ایجاد خطر دارند که برای از بین بردن این خطرات یک سری کاورهایی در نظر گرفته شده که تقریباً به طور کامل این قسمت‌های متحرک را می‌پوشاند اندازه قطر سوراخ های کاور کمتر از cm2 می‌باشد.
ولی با تمام این تفاسیر اعمال ناایمن در کنار این الکترومورها موجب بروز خطرات جدی می‌باشد که کارگران و سایر نفرات باید احتیاط‌های لازم را در کنار این وسایل انجام دهند.
به جز خطر ناشی از قسمت‌های متحرک الکتروموتورها اصلی‌ترین قسمت متحرک و منطقه عملیاتی دستگاه سنگینی به نام فک است که کارگران در ارتباط مستقیم با این وسیله هستند که کار این وسیله خرد کردن مواد اولیه (سنگ معدن) و ایجاد قطعاطی به قطر حداکثر cm5 است کارگر مسئول تغذیه این دستگاه است و ناچاراً همیشه در کنار این وسیله قرار دارد.
علاوه بر خطر قسمت‌های متحرک (حرکت لرزشی) این دستگاه خطر دیگری وجود دارد که در حین انجام عملیات ممکن است تکه سنگ‌هایی به بیرون و حتی به طرف کارگر پرتاب کند که طخرات زیادی برای کارگر می‌تواند داشته باشد برای حفاظت از جان کار در این منطقه تا اندازه‌ای که امکان داشته است حفاظ گذاری انجام شده است و بقیه محافظت به عهده کارگر است که باید در استخدام کارگر برای انجام این امر دقت کافی به عمل آید .
وسیله متحرک دیگری که وجود دارد و یک کارگر به طور دائم با آن در ارتباط است جک پنوماتیکی است که وظیفه نگهداری کیسه را برای پر کردن بر عهده دارد که توسط کارگر کنترل می‌شود و غفلت کارگر باعث آسیب شدید دست او می‌شود که با طراحی و نصب یک حفاظ کوچک می‌توان از این خطر جلوگیری کرد.
گرد وغبار ناشی از سنگ کوبی ، سنگ بری و سنگ تراشی
ابری که در هنگام پودر کردن ،برش و یا تراشیدن سنگ یا بتون توسط کارگر به وجود می آید می تواند مضر و کشنده باشد. این غبارها حاوی سیلیس هستند و بعضی از بلورهای سیلیس به فرم کوارتز هستند.شن یا ماسه معمولی تقریبا ۱۰۰درصد کوارتز است.ذرات ریزی که در برش یا تراشیدن سنگ تولید می شود می تواند به قسمتهای عمقی ریه برسد. بیشتر بتونها و محصولات سنگتراشی حاوی مقدار زیادی ماسه هستند وقتی که این گرد و غبار تنفس شوند ، بر روی ریه ها اثر گذاشته و باعث بیماری علاج ناپذیر غیرقابل برگشت و از کاراندازنده ای به نام سیلیکوزیس می شود
اما نکته امیدوار کننده این است که سیلیکوزیس ۱۰۰ درصد قابل پیشگیری است و شما می توانید با مواد حاوی سیلیس کار کنید بدون اینکه تماسی با آن داشته باشید.
انواع سیلیکوزیس :
سیلیکوزیس حاد : بعد از یک هفته یا یک ماه تماس با مقادیر بالای بلورهای سیلیس رخ می دهد و مرگ میتواند در ماه های بعدی به وقوع بپیوندد
سیلیکوزیس تحت حاد :از تماس با مقادیر زیاد سیلیس ناشی میشود و بعد از ۱۰سال پس از تماس رخ میدهد.
سیلیکوزیس مزمن : معمولا بعد از بیش از ۱۰سال تماس با مقادیر کم بلورهای سیلیس بوجود می آید که این مورد معمولترین نوع سیلیکوزیس است
علایم سیلیکوزیس شامل تنگی نفس ،سرفه شدید ،خس خس سینه و احساس فشار در سینه می باشد ،تنفس بلورهای سیلیس همچنین می تواند باعث بیماریهای دیگر مانند سل ، بیماری کلیه و سرطان ریه شود. علایم همچنین شامل تب ، کاهش وزن و عرق زیاد می باشد این علایم در صورت ادامه و پیشرفت میتوانند باعث مرگ شوند.
کلید پیشگیری از بیماری سیلیکوزیس دور نگه داشتن گرد و غبار سیلیس از ریه ها و جلوگیری از نفوذ آنها به راههای تنفسی می باشد کنترل گرد و غبار می تواند با استفاده از مرطوب کردن گرد وغبار قبل از آزاد شدن آنها به هوا باشد
کارگران وکارفرمایان باید روشهای زیر را برای کنترل گرد وغبار بلورهای قابل استنشاق سیلیس انجام دهند
_ تشخیص زمان تولید گرد وغبار سیلیس و برنامه ریزی برای حذف یا کنترل غبار در منبع
_ آماده کردن کارگر با تمرینهایی شامل اطلاعاتی درباره اثرات سلامتی ، تمرین روش صحیح انجام کار و استفاده از وسایل حفاظتی
_ استفاده از کنترلهای مهندسی شامل تهویه موضعی (جمع کننده های گرد وغبار) یا روشهای مرطوب سازی برای پیشگیری از آزاد شدن گرد وغبار به هوا و نگهداری روتین سیستمهای کنترل گرد وغبار برای بهینه کار کردن آنها
_ پاک کردن مواد ویا تجهیزات باید به گونه ای باشد که باعث رها سازی ذرات به هوا نشود گرد وغبار باید به وسیله تمیز کننده های مرطوب یا شلنگهای آب انجام شود وهرگز از هوای فشرده استفاده نشود و به جای جارو کردن خشک از روش جارو کردن تر استفاده شود

دانلود گزارش کارآموزی بررسی ایمنی در شرکت کارخانه تولید پودر

فهرست مطالب

مقدمه.۱

فصل اول : معرفی شرکت۲

مشخصات شرکت۲

توضیحات۳

فصل دوم : خطرات مکانیکی۴

انواع خطرات مکانیکی۴

خطرات ناشی از چرخدنده‌ها و قسمت های متحرک در شرکت نارین پودر۹

خطرات ناشی از مخازن تحت فشاردر شرکت نارین پودر ۱۱

آیین‌نامه‌ حفاظت‌ در مقابل‌ خطرات‌ وسایل‌ انتقال‌ نیرو۱۲

آیین‌نامه‌ و مقررات‌ حفاظتی‌ در ماشین‌های‌ کنکاسور، خردکن و آسیاب‌۳۳

فصل سوم : عوامل زیان اور فیزیکی۳۷

صدا۳۸

صدا وضعیت شرکت نارین پودر ۴۲

ارتعاش۴۳

ارتعاش در شرکت نارین پودر۴۴

روشنایی در محیط کار۴۵

روشنایی در شرکت نارین پودر۵۰

گرما در محیط کار۵۰

گرما در شرکت نارین پودر۵۶

سرما در محیط کار۵۷

سرما در شرکت نارین پودر۵۸

خطر های ناشی از جریان الکتریکی در محیط کار۵۹

خطر های ناشی از جریان الکتریکی در شرکت نارین پودر۶۵

فصل چهارم : عوامل زیان اور شیمیایی۶۷

گرد وغبار ناشی از سنگ کوبی ، سنگ بری و سنگ تراشی۶۸

گرد وغبار در شرکت نارین پودر۷۳

فصل پنجم : ایمنی۷۵

آموزش ایمنی۷۶

حادثه۸۵

ایمنی کار در ارتفاع۸۹

ایمنی کار در ارتفاع در شرکت نارین پودر:۹۲

ایمنی حریق۹۳

خطر حریق در شرکت نارین پودر۱۰۱

منابع۱۰۵

 


تعداد صفحات : 105 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود